MICROBIOLOGÍA Y GENÉTICA
UnidadVista.TipoUnidadOrganizativaVista(nombre=Department, nombrePlural=Departments)

Alejandro
Jiménez Gómez
Publications by the researcher in collaboration with Alejandro Jiménez Gómez (29)
2022
-
Empleo de biofertilizantes bacterianos como alternativa sostenible para la fertilización
Tierras de Castilla y León: Agricultura, Núm. 306, pp. 86-91
2021
-
Yield response of common bean to co-inoculation with Rhizobium and Pseudomonas endophytes and microscopic evidence of different colonised spaces inside the nodule
European Journal of Agronomy, Vol. 122
-
Bacterial fertilizers based on rhizobium laguerreae and bacillus halotolerans enhance cichorium endivia l. Phenolic compound and mineral contents and plant development
Foods, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-13
2020
-
Estudio metagenómico y culturómico de bacterias aisladas de phaseolus vulgaris y brassica napus, implicaciones funcionales y nutricionales de su aplicación como biofertilizantes en cultivos de interés agroalimentario y bioenergético, y evaluación del rol de la putrescina en la interacción bacteria-planta
Estudio metagenómico y culturómico de bacterias aisladas de phaseolus vulgaris y brassica napus, implicaciones funcionales y nutricionales de su aplicación como biofertilizantes en cultivos de interés agroalimentario y bioenergético, y evaluación del rol de la putrescina en la interacción bacteria-planta
-
Evaluación de la promoción de crecimiento de cultivos de espinaca tras la aplicación de inoculantes bacterianos
Tendencias medioambientales en el ámbito universitario: I Congreso nacional de TFG Y TFM ambientales "Tendencias medioambientales en el ámbito universitario", Burgos 7-9 noviembre 2019
-
Selection of the root endophyte pseudomonas brassicacearum cdvbn10 as plant growth promoter for brassica napus l. Crops
Agronomy, Vol. 10, Núm. 11
-
Rhizobium laguerreae improves productivity and phenolic compound content of lettuce (Lactuca sativa L.) under saline stress conditions
Foods, Vol. 9, Núm. 9
-
Increase in phenolic compounds of Coriandrum sativum L. after the application of a Bacillus halotolerans biofertilizer
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 6, pp. 2742-2749
2019
-
Plants Probiotics as a Tool to Produce Highly Functional Fruits
Reference Series in Phytochemistry (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 1849-1861
-
Mealworm frass as a potential biofertilizer and abiotic stress tolerance-inductor in plants
Applied Soil Ecology, Vol. 142, pp. 110-122
-
Genome insights into the novel species microvirga brassicacearum, a rapeseed endophyte with biotechnological potential
Microorganisms, Vol. 7, Núm. 9
-
Diseño y desarrollo de un taller intergeneracional: Enseñando Microbiología a nuestros mayores.
Boletín de la Real Sociedad Española de Historia Natural, Núm. 113, pp. 7
2018
-
Role of bacterial enzymes in the transition from free living to plant endophytesand the design of efficient biofertilizers
General Assembly of the Marie Curie Alumni Association: Book of Abstracts
-
Pseudomonas bohemica sp. nov, a novel bacterium with a great genomic potential of produce novel drugs
IPAP 18 Innovations in Pharmacy: Advances and Perspectives
-
Biofertilizers based on bacterial endophytes isolated from cereals: Potential solution to enhance these crops
Role of Rhizospheric Microbes in Soil: Stress Management and Agricultural Sustainability (Springer Singapore), pp. 175-203
-
Percepción de la ciencia a través de experiencias prácticas e intergeneracionales en el laboratorio
Ediciones Universidad de Salamanca
-
Probiotic activities of Rhizobium laguerreae on growth and quality of spinach
Scientific Reports, Vol. 8, Núm. 1
-
On the bright side of a forest pest-the metabolic potential of bark beetles’ bacterial associates
Science of the Total Environment, Vol. 619-620, pp. 9-17
-
Discovery of phloeophagus beetles as a source of pseudomonas strains that produce potentially new bioactive substances and description of pseudomonas bohemica sp. nov
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. MAY
-
Biofertilizantes bacterianos como herramienta en la mejora de la eficiencia de cultivos hortícolas: espinaca, lechuga y zanahoria
Tierras de Castilla y León: Agricultura, Núm. 270, pp. 55-57