Los niveles de ácido ruménico y ácido vacénico de la grasa intramuscular de los lechazos aumentan al incorporar orujo de uva en la ración de las ovejas

  1. C. Guerra Rivas 1
  2. B. Gallardo 1
  3. P. Lavin 1
  4. A.R. Mantecón 1
  5. C. Vieira 1
  6. T. Mando 1
  1. 1 Universidad de Valladolid
    info

    Universidad de Valladolid

    Valladolid, España

    ROR https://ror.org/01fvbaw18

Libro:
XVI Jornadas sobre Producción Animal: 19 y 20 de mayo de 2015, Zaragoza
  1. Javier Álvarez Rodríguez
  2. Begoña Panea Doblado
  3. Jorge Hugo Calvo Lacosta
  4. Mireia Blanco Alibés
  5. José Alfonso Abecia Martínez
  6. Daniel Villalba Mata
  7. María Ángeles Latorre Górriz

Editorial: Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario

ISBN: 978-84-606-7969-1

Año de publicación: 2015

Volumen: 2

Páginas: 678-680

Congreso: Jornadas sobre producción animal (16. 2015. Zaragoza)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

Forty-eight Churra ewes were used to study the effects of 500 mg kg-1 of vitamin E, 5% or 10 % of grape pomace in ewes diets on meat fatty acid profile of their suckling lambs. The lambs were fed exclusively by suckling from their respective mothers and slaughtered when they reached 11.5 kg body weight. Lambs whose mothers were supplemented with grape pomace showed higher (P < 0.05) rumenic acid and vaccenic acid than control group.