
FÉLIX
LORENTE TOLEDANO
Researcher in the period 1984-2016
Publications (119) FÉLIX LORENTE TOLEDANO publications
2022
2021
-
Increased TPSAB1 Copy Number in a Family With Elevated Basal Serum Levels of Tryptase
Frontiers in Medicine, Vol. 8
2020
-
Valores de referencia (Z-score) de diámetros de porción de entrada y trabecular del ventrículo derecho: primera descripción en población pediátrica española sana
Anales de Pediatría: Publicación Oficial de la Asociación Española de Pediatría ( AEP ), Vol. 92, Núm. 3, pp. 147-155
2019
-
Defects in memory B-cell and plasma cell subsets expressing different immunoglobulin-subclasses in patients with CVID and immunoglobulin subclass deficiencies
Journal of Allergy and Clinical Immunology, Vol. 144, Núm. 3, pp. 809-824
-
Development of a tool for screening adverse food reactions and food allergy in Portuguese children
Allergologia et Immunopathologia, Vol. 47, Núm. 4, pp. 342-349
2017
-
Prevalence and clinical features of adverse food reactions in Portuguese children
Allergy, Asthma and Clinical Immunology, Vol. 13, Núm. 1
2016
-
Analysis of FOXP3 gene in children with allergy and autoimmune diseases
Allergologia et Immunopathologia, Vol. 44, Núm. 1, pp. 32-40
-
Comparison of pollen levels between 2 pollen traps in Salamanca, Spain
Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology
-
Filaggrin gene mutations and new SNPs in asthmatic patients: A cross-sectional study in a Spanish population
Allergy, Asthma and Clinical Immunology, Vol. 12, Núm. 1
-
Retinoic acid modulates PTGDR promoter activity
Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology, Vol. 26, Núm. 4, pp. 249-255
2015
-
A multinational study to compare prevalence of atopic dermatitis in the first year of life
Pediatric Allergy and Immunology, Vol. 26, Núm. 4, pp. 359-366
-
Función inmunológica del eosinófilo en estado de salud y enfermedad
Allergologia et inmunopathologia, Vol. 39, pp. 71-88
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) en relación a una solicitud de evaluación inicial para la comercialización de hidroxitirosol obtenido por síntesis química en el marco del Reglamento (CE) Nº 258/97 sobre nuevos alimentos y nuevos ingredientes alimentarios-
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 21, pp. 11-25
2014
-
Anafilaxia
Tratado de pediatría (Editorial Médica Panamericana), pp. 605-610
-
Deficiencias del complemento
Tratado de pediatría (Editorial Médica Panamericana), pp. 566-573
-
Fisiología y desarrollo del sistema inmunitario
Tratado de pediatría (Editorial Médica Panamericana), pp. 521-527
-
Genome-wide expression profiling of B lymphocytes reveals IL4R increase in allergic asthma
Journal of Allergy and Clinical Immunology, Vol. 134, Núm. 4, pp. 972-975
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) en relación con los riesgos microbiológicos asociados al consumo de determinados alimentos por mujeres embarazadas
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 19, pp. 11-49
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) sobre los criterios necesarios para poder efectuar en las aguas minerales naturales la mención "indicada para la preparación de alimentos infantiles"
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 20, pp. 11-43
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) sobre objetivos y recomendaciones nutricionales y de actividad física frente a la obesidad en el marco de la estrategia NAOS
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 19, pp. 95-209