Montserrat
Dueñas Patón
Profesora Titular de Universidad
Universidade Do Porto
Oporto, PortugalPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Universidade Do Porto (7)
2017
-
Estudio del efecto sinérgico de mezclas de flavanoles en el desarrollo de astringencia
La ciencia, ingeniería y tecnología de los alimentos bajo la perspectiva de los jóvenes investigadores: II Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los Alimentos. [Facultad de Veterinaria, U. de León. 19 y 20 de octubre de 2017]
-
Molecular Approach to the Synergistic Effect on Astringency Elicited by Mixtures of Flavanols
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 65, Núm. 31, pp. 6425-6433
2016
-
Flavonoids as dopaminergic neuromodulators
Molecular Nutrition and Food Research, Vol. 60, Núm. 3, pp. 495-501
2014
-
Flavonoid metabolites transport across a human BBB model
Food Chemistry, Vol. 149, pp. 190-196
2013
-
Bryonia dioica, Tamus communis and Lonicera periclymenum fruits: Characterization in phenolic compounds and incorporation of their extracts in hydrogel formulations for topical application
Industrial Crops and Products, Vol. 49, pp. 169-176
-
Characterization and modulation of glucose uptake in a human blood-brain barrier model
Journal of Membrane Biology, Vol. 246, Núm. 9, pp. 669-677
2012
-
Crataegus monogyna buds and fruits phenolic extracts: Growth inhibitory activity on human tumor cell lines and chemical characterization by HPLC-DAD-ESI/MS
Food Research International, Vol. 49, Núm. 1, pp. 516-523