Montserrat
Dueñas Patón
Profesora Titular de Universidad
María Teresa
Escribano Bailón
Catedrática de Universidad
Publicaciones en las que colabora con María Teresa Escribano Bailón (12)
2023
2021
2020
-
Determinación de la composición fenólica en granos ancestrales de uso alimentario. Comparación de métodos analíticos y de actividad antioxidante
Farmajournal, Vol. 5, Núm. 2, pp. 27-41
2019
-
Determination by HPLC-DAD-ESI/MSn of phenolic compounds in Andean tubers grown in Ecuador
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 84
-
Qualitative and quantitative analyses of phenolic compounds by HPLC–DAD–ESI/MS in Tunisian Pistacia vera L. Leaves unveiled a rich source of phenolic compounds with a significant antioxidant potential
Journal of Food Measurement and Characterization, Vol. 13, Núm. 3, pp. 2448-2460
-
Synergistic effect of mixture of two proline-rich-protein salivary families (aPRP and bPRP) on the interaction with wine flavanols
Food Chemistry, Vol. 272, pp. 210-215
2018
-
Effect of the addition of mannoproteins on the interaction between wine flavonols and salivary proteins
Food Chemistry, Vol. 264, pp. 226-232
2017
-
Estudio del efecto sinérgico de mezclas de flavanoles en el desarrollo de astringencia
La ciencia, ingeniería y tecnología de los alimentos bajo la perspectiva de los jóvenes investigadores: II Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los Alimentos. [Facultad de Veterinaria, U. de León. 19 y 20 de octubre de 2017]
-
Molecular Approach to the Synergistic Effect on Astringency Elicited by Mixtures of Flavanols
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 65, Núm. 31, pp. 6425-6433
2009
-
Studies on the copigmentation between anthocyanins and flavan-3-ols and their influence in the colour expression of red wine
Food Chemistry, Vol. 114, Núm. 2, pp. 649-656
2008
-
Anthocyanin composition in fig (Ficus carica L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 21, Núm. 2, pp. 107-115
-
Colour implications of self-association processes of wine anthocyanins
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 3, pp. 483-490